Gastritbehandling

  • delilahmoeller6
  • Tidak ada komentar

Gastritbehandling

Gastrit är en inflammation i magslemhinnan, manifesterad i form av matsmältningsbesvär och smärtsyndrom.

Sjukdomen utvecklas som ett resultat av förtunning av epitelet i magen, som ett resultat av vilket magsaft börjar fräta på magsäckens väggar. Sjukdomen påverkar livskvaliteten för en person som helhet och förvärrar den avsevärt.

Om du har sådana symtom måste du se över din kost och konsultera en gastroenterolog för att diagnostisera det aktuella tillståndet i mag-tarmkanalen.

Akut gastrit är mycket lättare att bota än kronisk gastrit, så ignorera inte symptomen på gastrit, börja bekämpa sjukdomen så tidigt som möjligt, innan komplikationer uppstår.

Diagnos av gastrit

Vid kontakt med kliniken Alexapotek undersöker gastroenterologen patienten, med särskild uppmärksamhet på munhålan och buken, samlar in anamnes och intervjuar patienten , inklusive frågor om tidigare sjukdomar, patientens kost, hans livsstil och annan information för att skapa en allmän klinisk bild.

Som undersökning kan patienten tilldelas: gastroskopi, undersökning av magsaft, biopsi av magslemhinnan, blod- och avföringsprov.

Som ett resultat av studierna blir orsaken till uppkomsten av sjukdomen tydlig, och läkaren kan ordinera en effektiv terapi som syftar till att lindra de befintliga symtomen, återställa surhetsgraden och normal funktion av mag-tarmkanalen.

Behandling av gastrit i “Uromed”-bladet

Uromed-kliniken använder en komplex metod för att behandla gastrit, inklusive utveckling av rekommendationer för näringssystemet, läkemedelsbehandling och allmän förstärkning av kroppen, utmattad av effekterna av den inflammatoriska processen.

Näringen för en patient som diagnostiserats med gastrit bör motsvara sjukdomens form. Till exempel, med akut gastrit och under en exacerbation av kronisk gastrit, måste patienten följa en strikt diet. Dieten kan varieras enligt läkarens rekommendation efter akut symtomminskning. Med någon form av gastrit är alkohol, rökning, fet och kryddig mat förbjuden. Måltider bör vara balanserade, portioner av mat bör vara små, måltider bör intas upp till 6 gånger om dagen. Du bör aldrig gå hungrig.

Medicinering syftar till att återställa den normala surhetsgraden i kroppen och lindra smärtsyndrom. Beroende på formen av gastrit och surhetsgraden kan gastroskyddande farmakologiska läkemedel, antacida, antispasmodika, enterosorbenter, antibiotika förskrivas.

För att uppnå maximal möjlig terapeutisk effekt bör gastritbehandling utföras strikt enligt det schema som läkaren ordinerat, i enlighet med alla rekommendationer.

Proudly powered byWordPress. Theme byWeblizar.